Det är Augusti vänner! Årets bästa månad! Njut nu! 
Att njuta gör i alla fall jag, och den senaste veckan har jag gjort det tillsammans med Jeanette. Ja vi har faktiskt haft en hel vecka ihop här på saltvattensidan av Svergie, och tro det eller ej men vi har har haft fullt upp! Jeanette är nämligen en sådandär person som gillar att hitta på saker, och är bra på det också, och det uppskattar jag. 
Paj i kastrull och hängmatte-häng | Nikon D850 | Nikkor 50mm f/1.8
Hon kom körandes med solen till Uddevalla i måndags och vi började vårt äventyr direkt med en löptur på Herrestadsfjället. I Gråtåsvattnet fick vi sedan bort all svett och lera som skvätt upp på vaderna. Vid Gråtås lagade vi även blåbärspaj (läs blåbärs och hvregryns-röra) på stormkök och hängde i min "ticket to the moon"-hängmatta som jag fått av min syster i förtidig-födelsedagspresent. Givetvis gick munnarna i ett för att prata i kapp om allt som hänt sedan sist vi sågs! 
Jenanettes första makrill | Nikon D850 | Nikkor 50mm f/1.8
På tisdagen packade vi bilen full av fiskegrejer och for till Essvik för att håva in makrillar. Essvik ligger vid Gullmarsfjorden, som för övrigt är Sveriges enda fjord, där blåste vinden hål i huvudet på oss men håva in fisk, det gjorde vi. Jeanette fick sin första makrill någonsin och jag fick med mig en havsöring! Vilket skitfiskte! 
Onsdagen bjöd på ett disigt och regnigt Uddevalla men vi trotsade vattendropparna och stack ut på ett långpass. Vi klarade oss hyfsat bra från regnet men när vi kom hem blev det mer påtagligt så vi bestämde oss för att baka bullar, och det med blåbär som fyllning såklart! 
På torsdagen var solen tillbaka och då tog jag med Jenaette på en cykeltur genom Uddevalla. Jag visade henne stan och sedan cyklade vi längs med strandpromenaden ut till Gustafsberg, där åt vi lunch under ett parasoll på café Snäckan. Jag bakpotatis med räkröra och Jeanette en ceasarsallad. 
På cykeltur i Uddevalla | Nikon D850 | Nikkor 50mm f/1.8
Under denna tur fastslog vi även att forstätta vårt äventyr tillsammans. Detta på Lyrön där Jeanettes 'svärföräldrar' har sommrstuga. Jag fick alltså hänga med dit och där har vi blivit omhändertagna på bästa möjliga sätt av Vågarna.
Det är något speciellt med västkustens kust, där klippor möter hav. Det ger mig ro och energi på samma gång. Det är svårt att sätta fingret på vad det är men det får mig att må bra. 
Helgen på Lyrön har bjudit på båt, klipphäng, snorkling, kräftor, bubbel, skratt, sälsafari, kajakpaddling, mareldsspaning och kvällsbad, vilken helg det blev! Och vilket äventyr vi fick! 
Back to Top