2021 är över sedan länge men jag har inte förrän nu fått tid till att sammanfatta det. För mig är det viktigare att det blir gjort ordentligt än hastigt ihopsatt och publicerat i en tid som anses vara mer passande. Som vanligt går jag igenom året med min årslista som jag snott rakt av från Kenza since 2014. 
Beskriv 2021 med tre ord
Framgång, Ego, Handlingskraft  
Vilka sånger kommer påminna dig om 2021?
♦ Allt som har med Sara Klang att göra
♦ Year of the Young - Smith & Tell. Har man inte lyssnat på denna låt när jag varit i närheten ja då har man missat något
Men annars näe, 2021 har inte varit ett musikår för min del
Vem har du umgåtts med mest?
Min fd sambo Amanda och jag samlade ihop nästan ett halvår ihop, men utöver det är det nog Ebba x2, och mina föräldrar som jag nu bott hos sedan november. 
Har du haft ett förhållande under 2021?
Nej! Inte ens i närheten men jag trivs bra som det är - Detta svar är från förra året men det passar bra även för 2021. 
Har du varit kär under 2021?
Hmm nej men lite förtjust under året kan jag erkänna att jag varit 
Vart reste du under 2021?
Well, Corona satte stopp för det mesta som har med resa att göra så jag planerade inte in några större resor... Men jag har allt åkt runt lite här och var som till Gotland till exempel. Där sprang jag min första orienteringstävling på flera år (känns det som), och så blev det en hel del foto. Jag åkte även en sväng till de svenska fjällen för fotojobb och nu senast var jag ju faktiskt iväg till Lillehammer i Norge! Helt själv drog jag för att fota världscupstävlingarna i längdskidor - mysigt och nya norska vänner fann jag på vägen. Året avslutades sedan med en helg i Borås, Ulricehamn och tillsits Sätila där 2022 ringdes in.   
Vad var din största tabbe 2021?
Hmm i år har jag varit ganska duktig på att lyssna till mig själv och gjort saker jag velat så kan inte komma på något jag går och grämer mig över... Men att jag tog ut min examen i förskott var inte så kul när jag fick reda på att jag skulle bli tvungen att skriva om min sista tenta för tredje gången... 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
♦ Examen! Ja i augusti klarade jag äntligen min sista tenta så nu kan jag titulera mig som Grafisk designer och kommunikatör, stort!
♦ Jag har köpt en husmobil!? Hahah ja istället för att köpa lägenhet köpte jag mig en plåtis 
♦ Tävlat på i 800m på Ullevi, ULLEVI!? Nej men snälla det var så mäktigt! 
♦ Nytt jobb! Jag kan nu titulera mig som Creative Director & Webmanager 
Har du blivit bättre på något?
♦ Husmobilslivet - tömma latrin, byta gasol, köra stor bil, 
♦ Sätta värdiga priser för mitt fotograferande 
Vad var dåligt med året?
I början av året hade jag väldigt dåligt HB och järnvärde vilket gjorde att jag somnade mitt på dagarna i typ 2h, inte hade någon kraft på träningarna och lång återhämtningsperiod. Eftersom jag är som jag är, tror jag att det ska gå över av sig själv men det inte gjorde.. Så i mars någon gång, efter att jag varit trött sedan hösten 2020..., tog jag tag i saken gick och till vårdcentralen och sedan dess har det gått framåt och nu är iaf HB-värdet bra men järndepåerna är fortfarande låga. Detta har som sagt påverkat min träning och eftersom jag satsat på banlöpning även i år stannade utvecklingen där liksom upp. Det tycket jag var riktigt tråkigt och dåligt. 
Vad var bra?
Oj mycket! Som att jag är på bättringsvägen gällande järnproblematiken jag nämnde ovan. Jag känner äntligen att jag kan ta i! 
Jag tycker även att jag hittat på mycket småsaker som varit av stor betydelse för mitt välmående. Tillexempel Bron, På spåret och Bäst i test-tittande i sällskap med Ebba och Norrköpings bästa sushi. Husmobilsutflykter till Valdemarsvik, Sälen, Gotland, Österfärnebo, Gbg, Viksjön osv. Jag har även unnat mig lite spavistelser och bra restaurangmat och insett att det är mitt nya kall i livet haha  
Jag har också prioriterat att ta mig till tävlingar och fotat, som elitstafetten och världscupen i Lillehammer - det har varit bra för det är ju sånt som jag älskar att göra. Glad att jag kommit iväg själv utan att åka med någon annan liksom.
Lärde du känna några nya människor?
Ja men det har jag gjort! Bland annat min nya kollegor på mitt nya jobb och ett gäng Norska studenter i Lillehammer.
Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut? 
♦ Ridit kamel, matat en struts, klappat en lama - Otrolig upplevelse när lillkussen fyllde 10år
♦ Tävla i 800m löpning på ULLEVI
♦ Snowboard - Det gick sådär men bättre än innan blev jag allt! 
♦ Gått på bio ensam - Bond blev det såklart
♦ Färga håret permanent - Ja nu är jag blond! eller en liten del av håret iaf
♦ Kört ner en mur och backat in i ett garage samt kört över en kanin - :):):)) 
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
♦ Jobbmöjligheter som kommit, när någon uppskakar mitt arbete och vill sammarbeta med mig men också all den positiva respons jag får av följare på min foto-insta! Blir varm i hela kroppen. 
♦ Jag var och blev riktigt glad på min 25års dag, blev så fint uppvaktad av mina vänner<33 
♦ Jag återkommer igen till mina järnvärden men alltså att ha energi och orka träna gör mig så glad! 
Vad var din största framgång på jobbet 2021? 
Jag har blivit med heltidstjänst men också tagit mig igenom provanställningsperioden! För min enskilda firmas del är nog det största som hänt att räkenskapsåret avslutades och att jag gick 10'000kr i vinst, tjoho! 
Största framgång på det privata planet?
Blir bättre och bättre på att lyssna till vad jag verkligen vill - skrev jag förra året och det stämmer i år igen och det är något jag värderar högt. Trots att jag vet om, och tycker att det är så viktigt, är det svårt för mig att släppa taget om tryggheten. I år har jag dock bevisat för mig själv, när jag köpte min husmobil, att jag kan ju faktiskt lyssna till vad jag verkligen vill! Fint av mig. 
Vem saknade du?
I och med husmobilen kan jag stilla min umgängesabstinens ganska bra. Sedan november har jag dock stannat i Uddevalla så nu saknar jag mina vänner i Norrköping.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Bara tacka ja till fotograferingsjobb jag verkligen vill göra. Sluta shoppa onödiga saker. 
Tror du 2022 kommer bli lika bra?
Ingen aning, brukar alltid ha en så jävla pepp känsla inför nya år men nu känner jag ingenting… Är inte taggad?? - så skrev jag förra året och jag förstår verkligen att jag kände så. Corona, låg på energi och mycket i plugget gjorde att jag såg svart men inför 2022 känner jag helt tvärt om. Jag är så jävla pepp och taggad! Tror 2022 kommer bli bättre! 
Vad kommer du sakna från 2021?
Sista studentlivs-tiden, SmedjeG, att vara närmre 20 än 30 :):)
Vilka var dina planer för 2021? Och hur gick det?
♦ Bygga vidare på företagets grafiska element, hemsida osv - Delvis har jag lyckats med detta. Hemsidan är up n runnin men de grafiska elementen, förutom logotypen, existerar inte. Jag har dock försökt att jobba fram en grafisk profil men fy vad svårt det är att göra det till sig själv! Kanske får bli i 2022?
♦ Ta examen - Check på den! 
♦ Nytt jobb - Check på den! 
♦ Flytta - Ut från SmedjeG kom jag och ändrat folkbokförningsadress har jag gjort
Vilka är dina planer inför 2022?
♦ ​​​​​​​Grafisk profil till företaget?
♦ Åka runt i husmobilen och upptäcka Sverige och Norge
♦ Utreda om jag har astma
♦ 2.20 på 800m och orienterings-comeback
♦ Se Coldplay i Paris med Ebba!! 
♦ Fota mer tävlingar 
♦ Testa på massa nya saker
Vad vill du säga till dig själv inför 2020?
Skit i om någon ser, nu kör vi! 
Back to Top