"Nu har vi det allt bra" är den fras Malin och jag inte kunnat sluta säga under det senaste dygnet. Det är dock med all rätt vi sagt det för vi har haft det oerhört bra. Se bara!
De senaste dagarna har vi nämligen upptäckt två av Dalslands alla naturreservat; Yttre Bodane och Sörknattens. Yttre Bodane är ett landområde som sträcker sig ut i Vänern med flera uddar, åsar och öar, och det ligger strax norr om Mellerud. Där promenerade vi runt på vandringsleder och slog läger för natten. Vi fiskade, lagade pyttipanna på stormkök, spelade kort, åt banan&choklad och badade. Det var perfekta förhållanden för en natt ute och vi var uppe ända tills solen försvann i horisonten. Finns det något bättre än sena sommarkvällar utomhus? 

Ett dygn i Dalsland | Nikon D850 | Nikkor 50mm f/1.8

Efter en förvånandsvärt kall natt gick vi till en av naturreservatets alla uddar för att vakna till ordentligt av ett bad, och tillaga frukost i morgonsolen. Det blev ett långt dopp och i magen fick vi gröt med mjölk, socker och blåbär.
Men ingen vila ingen ro, nu var det dags för långpass på Sörknatten, och så blev det! Sörknatten ligger bara två-tre mil från Bodane och naturen där skilljer sig otroligt mycket från Vänerns kust. Sörknatten är en hög bergås som sträcker sig sju kilometer i nord-sydlig riktning och uppepå är det alldels kalt. Från bergsryggen såg en flera kilometer och tydligt hur åsen ringlade fram. Malin och jag tog oss ungefär halvvägs innan vi vände tillbaka då värmen tog kol på oss. Det tog inte många minuter innan vi var i vattnet igen efter löppturen och efter doppet var det dags att åka hemmåt igen. 
Vi hade det allt bra. Oerhört bra.
Back to Top